Biyografi

Biyografi



1950 yılında, Balıkesir'de doğdu. Üniversite mezuniyeti öncesi, 15 kadar değişik, bazıları kendi girişimi olan işte çalıştı. ODTÜ İşletme Bölümünden mezun oldu.

Aldığı bursun mecburi hizmetini öderken lisansüstü (master) eğitimini tamamladı.  Askerliğini Genel Kurmay Başkanlığında "Bilgisayar Programcısı" olarak yaptı. 

Mecburi hizmetlerini ödedikten sonra Ereğli Demir ve Çelik fabrikalarında Endüstri Mühendisi olarak işe başladı. Kısa süre sonra "İnsangücü eğitimi ve gelişimi Müdürü" oldu.  Birleşmiş Milletler Sınai Teşkilatı UNIDO ile 35 ülkenin teknik ve yönetici personelinin geliştirme projelerinde görev aldı. 

Daha sonra ülkemizde faaliyet gösteren büyük bir Alman şirketinin "İnsan Kaynakları Ülke Direktörü" oldu. Bosch San.Tic.A.Ş’nin 2003 ve 2008'de iki defa kazandığı EFQM Mükemmellik büyük ödülü, proje grubunda yer aldı. Liderlik ve İnsangücü geliştirme alanlarındaki uygulamaları dünyaya "Örnek çalışma" olarak duyuruldu ve ayrıca ödüllendirildi. 

Ülkemizde Personel idareciliğinden İK yöneticiliğine yapılan uzun yolculuğun her safhasında rol aldı. Çalıştığı kurumlarda İK sistemlerini kurdu.Yurtiçi ve yurtdışında, şirket ve insan yönetimi konularında çeşitli konferanslar verdi.

BUSİAD, KALDER, TED gibi ülkemize mal olmuş kurumlar dâhil, birçok sivil toplum kuruluşun yönetiminde yer aldı.  Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Çocukluğundan bu yana çalışmakla geçen hayatındaki gözlemlerini, deneyimlerini  "Tanrı'nın cezası" isimli kitapta toplayarak 2020 yılında yayınladı. Çeşitli yayın organlarında, farklı konularda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Bu İçeriği Paylaş